Blog
 
Son Zamanların En Gözde Mesleklerinden Biri Endüstri Mühendisliği
Son Zamanların En Gözde Mesleklerinden Biri Endüstri Mühendisliği

İmalâtın girdileri olan hammadde, yardımcı malzeme, enerji, makine ve işgücü gibi kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve kalitesi yüksek, maliyeti düşük ürün elde edilebilmesi için planlama ve denetleme çalışmalarını yapan yetkiliye Endüstri mühendisi denir. Fikirlerini başkalarına aktarabilen,  fizik yapısı ve matematiğe ilgi gösteren ve bu alanlarda başarılı olmayı hedefleyen, kişi ihtiyaçlarına karşı duyarlı,  bireylerle iyi ilişkiler kurabilme ve ikna etme kabiliyeti yüksek olan, planlama, çizim, koordinasyon,doğru karar verebilen, mesai arkadaşlarını motive edebilme yeteneklerine sahip,  güven duygusu gelişmiş,  geleceği görebilme ve fırsatları iyi değerlendirebilen, yüksek başarma güdüsüne sahip ve üretken adaylar olmaları gerekir.

Endüstri mühendisleri, genellikle ofis ve büro ortamında bazen de atölye ve fabrikalarda yağlı, kirli ve gürültülü mekanlarda çalışırlar.
Endüstri mühendisleri ürün veya hizmet üreten tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışabilirler. Bu açıdan iş alanı çok geniştir.  Endüstri Mühendisliği"nin önemi yeni  anlaşılmaya başlanmıştır. İşletmede verimliliği ve dolayısıyla karlılığı artırmak için endüstri mühendislerinin yaptıkları çalışmalara ihtiyaç vardır.  Endüstri mühendisliğinin önemi anlaşıldıkça iş bulma şansı ve gelir miktarı da artacaktır.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı"nca onaylanan eğitim kurumlarından eğitim alıp, eğitim sonunda “Eğitim Katılma Belgesi” ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açılan İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında 70 ve üzeri puan alanlar İş Güvenliği Uzmanı Belgesi almaya hak kazanarak, İş Güvenliği Uzmanı olarak da çalışabilirler. Meslek eğitimi sırasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü"nün verdiği öğrenci kredisinden yararlanabilirler.

Ayrıca, bazı kurum ve kuruluşların burslarından faydalanabilirler. Eğitimini tamamlayanlar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyorlarsa 657 sayılı kanunda belirlenen teknik hizmetler sınıfındaki kadroların derece ve kademesinden maaş alırlar. Özel sektör işyerlerinde çalışanlar ise asgari ücretin 2 ile 6 katı arasında ücret alırlar. Kariyerin"de başarılı olan adaylar endüstri mühendisleri çeşitli konularda uzmanlaşabilirler. Nitelikli personel işletmelerde üst düzey yöneticili"ğe getirilebilirler

Endüstri mühendisi, enerji, makine, mühendislik, planlama, çizim, koordinasyon, endüstri