Blog
 
Yazılım Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği

Bankacılık, otomotiv, iletişim vb. hizmetler olmak üzere birçok yerlerde kullanılan bilgisayar cihazlarının, yazılım çizimini hazır hale getiren  ve düzence entegre edip uygulamasını yapan kişiye Yazılım Mühendisi denir. Zeka yürütme ve çizim yeteneği olan,  teknik ve matematik gibi alanlara ilgi gösteren,  öğrendiklerini  başka insanlara  aktarabilme ve ikna kabiliyeti yüksek olan düzenli, soğukkanlı, takım çalışmasına yatkın,  yeni düşüncelere açık, kendisini sürekli değiştiren adaylar olması gerektiriyor. Özellikle iyi aydınlatılmış, temiz ofis ortamında çalışılır.

Planlara bağlı olarak iç ve dış seyahatlere çıkması söz konusu olabilir. Ofiste veya şirkette çalışırken  üst yönetimle, programcılarla ve alıcılarla, yoğun olarak diyalog halindedirler. Çoğunlukla özel sektörde olmakla birlikte, kamu sektöründe de çalışmaktadırlar. Zeka üretimine dayalı bir istihdam olduğundan, parasal olarak fazla sermayeye ihtiyaç duyulmadığından yeni fikirler üretebilen yazılım mühendislerinin kendi işletmelerini kurma olanakları da mevcuttur. Yeni mezun olan adaylar ise özellikle ilk zamanlarda programcı olarak görev alarak genel işleyişlerle ilgili tecrübe kazanırlar.  Günümüzde birçok mühendislik mezunu olanlar ise yazılım mühendisliğinin eğitimini almamalarına rağmen bu kariyeri sürdürmeye çalışmaktadır.

Ayrıca, konularında yetkin bireylerin bu alanda çalışmalarına verilen önem her geçen gün artmaktadır. Bilgisayar kullanımının çoğalmasına paralel olarak kendini sürekli geliştiren yazılım mühendislerine büyük ihtiyaç vardır.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca onaylanan özel eğitim kurumları"dan eğitim alıp, eğitim sonunda “Eğitim Katılma Belgesi” ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca açılan İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında en az 70 ve üzeri puan alanlar İş Güvenliği Uzmanı Belgesi almaya hak kazanarak, İş Güvenliği Uzmanı olarak da çalışabilirler. Yazılım Mühendisleri lisans eğitimi aldıktan  sonra akademik kariyer yapabilirler

yazılım, mühendislik, yazılım mühendisliği, bilişim , akademik kariyer, bilgisayar, teknoloji