Blog
 
Web Programcılığı ile Hayatınızda Yenilikler Kazanın
Web Programcılığı ile Hayatınızda Yenilikler Kazanın

WEB PROGRAMCISI  MESLEĞİN TANIMI

Bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulumuyla birlikte, web sitesi tasarımını yapan ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan kişiye Web Programcısı denir.

WEB PROGRAMCISI’NIN GÖREVLERİ

Web programcısı;  İhtiyaçları değerlendirmeye  ve istenilen projeyi analiz eder,  İhtiyaçlar doğrultusunda araştırma yapar, Analiz edilen projeyi küçük bölümlere ayrıştırır, - Web sitesinin görsel (arayüz) tasarımını yapar, Web sitesinin temel veri tabanı ihtiyaçlarını karşılayacak kod yazar  Web sayfası için verileri düzenler.  Web sayfası için resimler hazırlar ve düzenler. Web sayfası için animasyonlar hazırlar ve düzenler.  Web sitesinin temel veri tabanı ihtiyaçlarını karşılayacak kod yazar,  Arayüz ile veri tabanı uyumluluğunu denetler,  Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test eder,  Web sitesini yayınlar ve yönetir,

KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

 Bilgisayar programları (Dreamweaver, SharePoint Designer, Visual Studio, Fireworks, Photoshop, Flash vb.) - Sunucu programı kurulumu (IIS, Apache vb.), Web teknolojileri (HTML, CSS, Script Dilleri),  Veri tabanı sunucu programları.(Microsoft SQL Server, Sybase, MySQL, Oracle vb.)  Veri tabanı sistemleri (Microsoft Access vb.),  CD ve DVD gibi manyetik kayıt ortamları.

MESLEK’DE GEREKEN  ÖZELLİKLER

Web Programcısı olmak isteyenlerin;  Yaratıcı, tasarım ve görsel yeterliliğe sahip,  Yabancı dil ilgisi olan,  Ekip içinde çalışabilen,  Sistemli düşünebilen,  Kayıt tutma yeteneğine sahip,  Matematikle ilgili konularda başarılı,  Kendini yenileyebilen,  Araştırmacı,  Sabırlı ve dikkatli,  Renk algısı gelişmiş  kimseler olması gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Web programcısı genellikle ofis  ortamında çalışır, ancak bilgi toplamak amacıyla dış ortamlarda da bulunur. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim halindedir. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Uzun süre oturmaya bağlı bel ve boyun rahatsızlıkları ile bilgisayarda çalışmaya bağlı görme bozukluğu söz konusu olabilir.

İSTİHDAM  SAHALARI

Web programcısı kamu kuruluşları ile özel sektöre ait iş yerlerinde çalışabilirler. Bilgisayarın her alanda yaygınlaşması, bu meslekteki elemanların iş bulmalarını kolaylaştırmakta ve aranan eleman olma özelliklerini daha uzun bir süre koruyacaklarını göstermektedir. Ayrıca kendi işyerlerini de açabilirler.

EĞİTİM SÜRESİNCE  VE  SONRASI

3308 sayılı “Mesleki Eğitim Kanunu” gereğince, asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 30’undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15’inden aşağı olmamak üzere ücret verilir. Eğitim gören öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıkları ile ilgili sigorta primleri devletçe karşılanır. - Öğrenciler, mesleki eğitim yaptıkları işletmelerin sosyal imkânlarından faydalanır.Eğitim sonrası işe yeni başlayanlar asgari ücret tutarında, tecrübeli elemanlar ise asgari ücretin en az 2-3 katı gelir elde edebilmektedirler

Web Programcısı, Web sayfası, Web sitesi, Dreamweaver, Share Point Designer, Visual Studio, Fireworks, Photoshop, Flash, IIS, Apache, HTML, CSS, Script Dilleri, Micr, Microsoft Accessosoft SQL Server, Sybase, MySQL, Oracle