Proje çerçevesinde, amaç kitleye cazip olarak sanal ve gerçek maddelerin iki veya üç boyutlu dizaynı yapan, nesnelerin hareketleriyle bir öykü anlatan, hikayeyi izlenebilir gösteri olarak hazırlayan kişiye Grafik Animasyon denir.
Marifetlerini ustalıkla kullanan, figür ve uzay ilişkilerini görebilen, hayal gücü zengin ve üretici, uyanıklığı belli bir damgaya yoğunlaştırabilen, görüşlerini çizgilerle ifade edebilen, yakamoz ve pastel ilişkisini algılayan, soğukkanlı, üretken, özenli, güzel görüşlü kişiler olmaları gerekmektedir.
Mesai ortamları, hem kapalı mekanlar (stüdyolar, kurgu odaları vb.) hem de dış mekanlardır. İş hem araçlarla, hem de insanlarla ilgilenmeyi gerektirmektedir. Aksiyonlu bir hayattan ve değişiklikten sevimli sıra dışı hayatı seven kişiler bu kariyer’de mutlu olabilirler.
Radyo-televizyon alanından mezun olan adaylar, seçtikleri dal kariyer’de kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; film kuruluşları'nda, radyo kuruluşları'nda, prodüksiyon şirketleri'nde, reklam ajansları'nda, turizm eğlence alanlarında vb. yerlerde çalışabilirler. İletişim ve medya sektörü, küresel düzeyde değişen pazar, rekabet koşulları ve hızlı teknolojik ilerlemeler nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Sektörde faaliyet gösteren kuruluşların rekabet gücünü artırabilmesi için teknolojik gelişmelere göre kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bu durum sektörde alanında yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacını artırmaktadırlar.